tisdag 29 april 2008

Hjälp, snö i slutet av april eller?

Är det rekord i vitsippsblomning?

måndag 28 april 2008

Två ridgebacktjejer med vårkänslor

Hundarna har ju en egen hemsida men OK, de får vara med här också. MEN hur kan två så lugna damer bli helt galna ibland? Vårkänslor? Sista bilden visar i alla fall vårlivet nere vid slottet.

söndag 27 april 2008

Ett smakprov på sten

Hur vacker kan sten bli? Här kommer några smakprov.
Längst ner kommer en glad prick som vi hälsade på under dagens promenad. Allra sist kommer en bild på vår älskade soldrottning som fyller 8 år idag. Grattis Bella!








onsdag 23 april 2008

Stadsparken - en onsdag i april

En promenad i Stadsparken visar blomning, gamla konstmuseet och så en förhandstitt på nya konstmuseet. Längst ner en liten herre på promenad.
Förresten....heja Kalmar FF som just nu vunnit över Helsingborg med 4-2.

söndag 20 april 2008

Fem minuters promenad.....

....genom skogen så är man nere vid havet (Kalmarsund). Här har jag gått mina hundpromenader i sammanlagt 18 år. Utsikten kan man inte klaga på eller hur? En presentation av några bryggor under promenaden kommer här. En viss bro syns visst i bakgrunden också.





lördag 19 april 2008

Domkyrkan i Kalmar

Fina domkyrkan på både längden och tvären. Längst ner bilder som visar att våren är kommen. Sista bilden visar att jag gjort mitt första besök i butiken Topiary (en av Helenas favoritbutiker i Kalmar). Se Helenas inredningsblogg Vitbalansen under favoritlänkar. Har en viss förkärlek för grodor och nu har jag en till. Ska fundera lite på var i trädgården den ska bo.








söndag 13 april 2008

Sandbyborg

Nu finns ingen tvekan om att våren är här. Önskar att ljudet från vågor och fåglar kunde förmedlas. Längst ner en bild på en stolt ölänning.






måndag 7 april 2008

Kalmar slott

Den 7 april, en helt fantastisk dag med sol, klarblå himmel och 14 plusgrader. Och tro det eller ej, efter en promenad via slottet och Kalmarsundsparken blev det bastubad i Långviken med dopp i havet. Dagens vattentemperatur var 7 grader. Bilden längst ner visar mina modiga arbetskamrater. Själv doppade jag mig bara till hälften men eftersom jag är en riktig badkruka funderar jag fortfarande på hur det gick till.








söndag 6 april 2008

Ottenby

En tur till fågelskådarparadiset. Men var i dimman fanns fåglarna?