onsdag 30 juli 2008

Mitt lilla trädgårdsprojekt.....

...är nu färdigt. Jag har gjort en liten springbrunn. Bor man inte på stranden så får man ta vattnet hem till trädgården. Jag tog bilen till Trädgårdstjänst i Trekanten och där fick jag hjälp med pump och alla tillbehör. Jag har grävt ner en stor balja med nät över så det ser ut som om vattnet försvinner ner mellan stenarna.

Den groda jag hade tänkt mig var slut så det fick bli en annan. Och nu kan vi höra porlande vatten så fort vi går ut. Stenarna har jag "lånat" från Öland och jag lovar att jag ska lämna tillbaka dem om mitt projekt läggs ner. Övriga bilder visar några av mina pelargoner soom äntligen börjar blomma.

måndag 28 juli 2008

Kleva - projekt pågår

Håller på med ett litet projekt i trädgården vilket gjorde att vi tog en tur till Öland. Förutom ett kvällsdopp för hundarna så plockade vi lite stenar till projektet (kanske visar en bild när jag är klar). Så vackert med all sten tillsammans med blåeld. Himlen var märklig för över Småland hängde ett kolsvart moln som jag antar betydde regn och ev åska. Men Kalmar och Öland fick inget. Sista bilden visar en väldigt unik sten, ja ett konstverk, som fick ligga kvar.





söndag 27 juli 2008

Sommarkväll på Varvsholmen

fredag 25 juli 2008

Semester på Rügen, fortsättning

Vi har, som jag tidigare berättat, varit på en semestertur till Rügen. Det är Tysklands största ö och man tar sig enklast dit med färja från Trelleborg. Naturen var fantastisk med långa sandstränder, höga kritklippor och stora bokskogar. Kan rekommenderas. Jag fotade för fullt och här kommer några bilder från piren och stranden vid vårt hotell i Sellin. Jag återkommer med fler utvalda bilder från våra turer på ön till bl a Stralsund, Bergen, och Putbus. Vi besökte också Prora som gjorde stor intryck på oss alla. Sista bilden visar Petter och Matilda längst ute på piren.

torsdag 24 juli 2008

Färjestadens hamn

Sticker emellan med en bild från hamnen i Färjestaden. Solen på väg ner och det är varmt och väldigt vackert.

Ett smakprov....

Vi har, som sagt, varit på en kort semester tillsammans med Petter och Matilda. Jag fotade som vanligt väldigt mycket och jag ska försöka visa lite bilder i omgångar. Här kommer de första som visar den fantastiska strandlinjen som mötte oss. Dubbelklicka på sista bilden så ser ni att det faktiskt promenerar människor på strandkanten.

tisdag 22 juli 2008

Tillbaka efter en kort semesterresa - men först KFF

Vi har varit på en semesterresa och jag kommer att visa lite fina bilder från resan senare.

MEN.......först kommer några bilder från måndagens absoluta höjdpunkt, tur att vi hann tillbaka till den. Hemmamatch på Fredrikskans mot Malmö FF. Det var också tack och farväl till KFF:s bästa spelare Cesar Santin som spelade sin sista match i Kalmar FF innan flytten till Köpenhamns FC, tråkigt. Fredrikskans var fyllt till bredden och vädret var prefekt. Kalmar vann med 3-2 och Cesar (vit pil) blev hyllad av 9 700 åskådare. Efter matchen kastade han upp tröja, skor, benskydd mm till supportrarna.

Kvaliten på bilderna var ganska dålig men jag hoppas att glädjen syns. Jag fick minsann inte stå vid sidlinjen som vissa andra fotografer, hm.

onsdag 16 juli 2008

Semestertajm - äntligen

Ja, nu är det äntligen min tur att ha semester. Vi lämnar regnet bakom oss och njuter av sol. Semestern börjar med en resa söderut. Ha det så bra allihopa!

måndag 14 juli 2008

Segeltur del 2

Bra vindar gjorde att det var riktigt trångt i sundet. Alla sorters båtar slogs om utrymme. Ett stor handelsfartyg närmade sig....

Å vad det är härligt att segla - vilken avkoppling. Tack brorsan, för att vi har fri tillgång till er båt.


söndag 13 juli 2008

Segeltur i Kalmarsund del 1

Vi började dagens segling med en snabbtur in i Kalmars fina gästhamn. Där är just nu alldeles fullt med segelbåtar från framförallt Tyskland och Frankrike förutom Sverige då förstås. Första bilden visar Sjöfartshögskolan som tillhör Högskolan i Kalmar.

fredag 11 juli 2008

Semester snart.................jag längtar

Jaha, då var det snart dags för semester. Några dagar till nästa vecka och sen är det min tur, äntligen. Var på Larmtorget härom kvällen för att lyssna på ett band som spelar Björn Afzelius-låtar och det var väldigt intressant att se hur torget fylldes av Foppa-tofflor..... älskade och hatade. Men de får i alla fall representera sommar och semester för mig (trots att jag inga äger själv). Sista bilden visar en solnedgång i veckan.

tisdag 8 juli 2008

I ett dike på Öland

Tillbaka från en helg fylld av hundar. Jag hade bestämt mig för att bara ta med den lilla kameran men upptäckte att batteriet låg kvar i laddaren därhemma. Hade stor abstinens men det var samtidigt ganska skönt att vara "kameraledig".

Idag tog vi en tur till Öland. Himlen var mörk och det regnade hela tiden. Passade på att bl a fota min favoritblomma. Det är cikoria som har en fantastisk blå färg och den växer i alla diken på Öland just nu. Den användes som kaffesurrogat under kriget.

onsdag 2 juli 2008

Över 20 000 hundar av 342 olika raser

Nu bär det av mot Stockholm för den här helgen ska ägnas åt hundar och då framförallt Rhodesian ridgeback, förstås. Det blir World Dog Show och World Winner Specialty i dagarna tre. Jag ser fram emot det.

Ja, inte kan man tro att våra hundar är världens bästa vänner.......men det är de verkligen. Se bilden längst ner.