onsdag 30 juni 2010

Macro Lovers - fritt val


Ni får gärna hjälpa mig med namnet på den här blomman. Fler bidrag finns hos Macro Lovers

Smutsig - nej inte här


ORDLÖS ONSDAG

tisdag 29 juni 2010

Självporträtt?

Här kan ni se hur flitig jag är.........några dagar till. Sen kommer fyra veckors efterlängtad semester.

måndag 28 juni 2010

Gotland - en födelsedagspresent




När min mamma fyllde år i våras fick hon en gotlandsresa i present av oss syskon, barnbarn och barnbarnsbarn. Det blev det här lilla tjejgänget som åkte, min mamma, min svägerska, min brorsdotter och så "fotografen" förstås. Tanken var att vi skulle besöka "öppna trädgårdar" eftersom det var Trädgårdsvecka på Gotland veckan före midsommar. Men det var inte så lätt att hitta dessa trädgårdar, med olika öppettider och dagar. Det gjorde inte så mycket eftersom hela Gotland är som en stor trädgård. Vi njöt av blåelden och ett besök på Botaniska i Visby. Där emellan kopplade vi av med bl a små utflykter och kaffekalas hos svägerskans släktingar. Första dagen var det lite blåsigt och mulet men sen så kom värmen allt mer.

söndag 27 juni 2010

Bildligt talat v 26


Fler bidrag finns hos Mimo

Fototriss - ett, två, tre

Dags för den hundrade omgången av fototriss och jag har varit med nästan 80 gånger, helt otroligt. Tack till Helena som håller i fototrissen. Idag är det också en jubileumstävling där man kan vinna fina priser från Photowall. Temat i veckans fototriss är ETT, TVÅ och TRE.

Och hur har då jag tänkt? Jo, jag fascineras av hur snabbt solen går ner bakom horisonten när den väl bestämt sig.....ett, två, tre så är den borta. Men på årets ljusaste dag gör det inget för ljuset finns kvar lååångt efter att solen gått ner. Bilderna på den på den maffiga solnedgången är tagna vid Djupvik på sydvästra Gotland. Fler bidrag finns här.





lördag 26 juni 2010

Inspiration och kreativitet - uppdrag 20

Veckans tema i Inspiration och kreativitet är Något blått. Här kommer en av alla blommor jag fångat på min semestertripp. Fler bidrag finns här.

fredag 25 juni 2010

Finemang

Semester, inga tider att passa, Gotland, inga jobbtankar, sol, god mat, trevliga människor och en fantastisk utsikt över lilla Karlsö. It´s perfect helt enkelt.

måndag 21 juni 2010

Semester några dagar - jag behöver det

Jag ska tillbringa resten av veckan på Gotland, koppla av och ta det lugnt precis som lilla snigeln här nedan.  


Kameran är packad. Ha en skön vecka.

söndag 20 juni 2010

Bildligt talat v 25

 Fler bidrag finns hos Mimo

Nu kommer rosorna

I vår trädgård finns två rosbuskar som blommar en gång och då blommar de desto mer. Underbart vackert och så en ljuvlig doft, väldigt svårt att fånga på bild. De här bilderna tog jag en kväll precis när solen gick ner.

På sista bilden gjorde jag ett försök att få hundarna att posera framför busken. Resultat- så där. Thaba tittar efter skatungar som far omkring i  luften. Bella sitter och tittar efter småkryp i gräset. Men det var ändå ett försök.
  

 Oooops, gräsklipparen fick vara med också.

lördag 19 juni 2010

Inspiration och kreativitet - uppdrag 20

Veckans tema i Inspiration och kreativitet är Nyttiga godsaker. Väldigt svårt tema för mig som är en riktigt sötsaksråtta. Jag får bjuda på lite mer "själsligt" nyttiga godsaker. Och så får jag visa vår blommande vita ros som doftar ljuvligt. Fler bidrag finns här


fredag 18 juni 2010

Världens finaste lilla S

Åh, vad jag längtar efter den här lilla tjejen nu. Men om några veckor ses vi. Puss till dig, lilla S.

Gryning eller morgon

I Tema fredag ska vi visa gryning eller morgon. Ljuset är något alldeles speciellt precis när solen dyker upp i öster. Fler bidrag finns här

torsdag 17 juni 2010

onsdag 16 juni 2010

Macro Lovers - fritt val

Jag var så nära att visa en macrobild på en blomma precis som vanligt. Men nu slår jag på stort och väljer ett helt annat motiv nämligen en av Thabas finfina tänder. Ja, hon sover ofta på rygg men det gör aldrig Bella. Fler bidrag finns här

tisdag 15 juni 2010

På glasutställning

Är det någon som kommer ihåg dessa skyltar? Riktigt hantverk från Pukebergs glasbruk? Jag minns dem inte så det måste vara väldigt länge sen.

Ett barndomsminne

Den här pyttelilla blomman väcker barndomsminnen hos mig. Den fanns där jag bodde mina sju första år men sen har jag inte sett den förrän en kollega avslöjade, för några år sen, att den växer på en plats ganska centralt i Kalmar. Platsen är "hemlig" så jag berättar ingenting. Doften väcker minnen.

måndag 14 juni 2010

Efter

Måndagstemat är efter och efter en rejäl regnskur får man snygga till sig.

Bildligt talat - v 24


En modig krabat. Fler bidrag finns hos Mimo

söndag 13 juni 2010

Öland, också ett odlingslandskap

Helt OK utsikt från ett sommarhus, och så alvaret bakom ryggen.
 Vi var på visning på ett hus igår. Det låg på landsborgskanten med en fantastisk utsikt över sundet. Jag älskar läget men huset behövde mycket omvårdnad. Vi som knappt hinner med huset i stan, suck.

fredag 11 juni 2010

Utmaning

Jag har fått en utmaning av Karin som har bloggen Mitt fönster mot skogen. Den innebär att man ska visa den tionde bilden som man la upp i sin blogg.

Ja, vad säger man om denna bild? Den är tagen i en serie på sju bilder från en av alla platser vi brukar åka till, nämligen Sandbergen på Öland. Jag tror att den är tagen i mars för jag ser på Thabas kroppsspråk att det är kallt i vattnet. Bloggen startade jag i april 2008. Jag hade precis köpt ett teleobjektiv och jag knäppte hej vilt. Raka horisonter och kompositionen var inte så viktigt men älsklingsThaba var lika fin som alltid. Nåväl, jag har nog lärt mig lite de sista två åren, eller?

Nu lämnar jag utmaningen vidare till följande bloggvänner;
Genom farmors ögon...

Fredagsfärger - röd, vit, blå

Fler fredagsfärger finns här

torsdag 10 juni 2010

Macro Lovers - fritt val

 
En humleblomster i all sin enkelhet. Fler bidrag till Macro Lovers finns här.

onsdag 9 juni 2010

Hundsystrarna Storm dansar runt

Klart att lejonen måste vara med här i bloggen. Lasseivåmma tyckte det var länge sen och det har han rätt i. Här kör de den dagliga kampen på ridgebackvis och det ser faktiskt mycket värre ut än vad det är. Gammeltanten Bella tycker fortfarande om att flänga runt en stund med lilltjejen. Nu sover de dock sött tillsammans.

Tripp trapp trull

Ordlös onsdag

tisdag 8 juni 2010

Bland timmer och kranar

 Maken åkte för att titta på fotboll och jag åkte ner till hamnen för att fota lite. Mycket förbudskyltar och höga staket gjorde att det var svårt att ta sig fram. Nu pratar de om att stänga av hela hamnområdet för allmänheten så det är bäst att passa på.




Tisdagstema - lek

Veckans tisdagstema är lek. Här borde jag naturligtvis visa en bild på två röjande ridgebacks men jag väljer i stället att visa vad jag "leker" med just nu. Jag har fått pippi på olika texturer och det är så kul. Jag glömmer tid och rum. Här kommer en bild med samma textur som jag använde på temat Sten i Inspiration och kreativitet senast. Fler bidrag på temat lek finns här.

Hjälp, nu höll jag på att glömma att jag var på väg till jobbet. hej, hej.

måndag 7 juni 2010

Ett litet dopp kanske?

Precis där vi bor kan man ta ett dopp varje dag året runt om man vill. Det finns faktiskt dom som gör det. Men det gäller absolut inte mig för jag är en riktig badkruka.

söndag 6 juni 2010

Bildligt talat v 23


Fler bidrag finns hos Mimo

lördag 5 juni 2010

Inspiration och kreativitet - uppdrag 18

Veckans bilduppdrag är sten/stenigt och sten finns det gott om på Öland. Här är ett konstverk i sten format av människohänder.
Fler bidrag finns här

fredag 4 juni 2010

Bergskrabba, det är faktiskt sant

Jag var en sväng till Alvaret vid Vickleby i veckan och nu växer orkidéer, kattfötter, ölandssolvändor och en massa andra blommor i ett täcke av blåa blommor. Jag tog bara några bilder för att jag ville kolla upp vad det var för blomma. Nu vet jag, det är bergskrabba. Kände ni till den? Jag har aldrig hört talas om den. Den växer bara på Gotland och på södra Öland.