måndag 30 augusti 2010

Koudden, en kväll i augusti

Om man går från vårt hus rakt österut i sisådär 5-6 minuter så kommer man till vår närmaste badplats, Koudden. Ja, det finns i och för sig badmöjligheter hela vägen utefter kusten. Eftersom jag är en av norra Europas största badkrukor får jag njuta av havet på annat sätt (bild 3).

I förrgår kväll gick vi dit precis efter en regnskur och då var det märkligt stilla över sundet.
 
 
 

Långt ner i mossan

Nej, den här vågade jag inte plocka i helgen. Någon som vet vad det är?

söndag 29 augusti 2010

Bildligt talat v 35

Fler bidrag finns hos Mimo

Vi väljer skogen före stranden igen

För fjärde helgen i rad (eller är det femte) valde vi att åka till skogen. Idag blev det storskogen utanför Långaström. Tystnaden, dofterna, mossan, svamparna och mycket spår (läs förstörelse) av vildsvin.

fredag 27 augusti 2010

När du får oväntat besök

Tur att kameran var med på den här promenaden.
Trevlig helg


Stor och liten

I Tema fredag ska vi visa stor och liten. Här jobbar liten båt på att komma ifatt stor båt. Jag tror inte att den kommer att lyckas. Fler bidrag finns här.

onsdag 25 augusti 2010

Macro Lovers - fritt val

Den här lille kotten har besökt oss i sommar. Helt orädd har den traskat fram till grodan för att dricka. Några gånger har den till och med sovit på stenarna en stund. Hundarna låtsas inte att de ser den.

söndag 22 augusti 2010

Tävling- sommar


Med den här bilden deltar jag i en tävling på temat Sommar som arrangeras av http://nlstudio.blogg.se där första priset är en reflexskärm.   

Bildligt talat v 34

Fler bidrag finns hos Mimo

Skogsmulle

Just nu är det skogen som gäller för oss. Tre helger i rad har vi plockat kantareller och blåbär, väldigt skön avkoppling. Men vem uppfann myggen? Hundarna gillar också skogsturerna.
MACRO MONDAY
 



torsdag 19 augusti 2010

Tema fredag - njut av livet

I tema fredag ska vi visa hur man njuter av livet och här kommer två som är specialister på det. Fler bidrag finns här. Sötnosarna!

tisdag 17 augusti 2010

J

Sonen J som inte är så intresserad av att posera framför kameran. Finaste!

måndag 16 augusti 2010

Hantverk av högsta kvalité

Här har en liten hantverkare skapat ett magnifikt konstverk/fångstredskap.
 


söndag 15 augusti 2010

Bildligt talat v 33


Fler bidrag finns hos Mimo.

PS. Jag vände på flaskan för jag vill inte göra reklam. Snygg flaska men den hör absolut inte hemma här. DS

Att fotografera är att frysa ett ÖGONBLICK!

 Med den här bilden deltar jag i Ninas Xi:s tävling Ögonblick

Fototriss - blank

Veckans tema i fototriss är blank. Här kommer några bilder som visar den blanka vattenytan en vindstilla kväll i slutet av juli. Fler bidrag finns här.



lördag 14 augusti 2010

Kattrumpan

Här kommer några bilder från kvällens promenad på Kattrumpan som är en del av Kvarnholmen som i sin tur är Kalmars centrum och stadskärna. Fina gamla trähus och allt lutar åt lite olika håll så det är svårt att få räta vinklar.

 

 
 

fredag 13 augusti 2010

Vilken kul kille vi mötte

 
 

Ett dopp vore inte fel

Onormalt hög luftfuktighet + kvavt + helt vindstilla + 26-27 plusgrader + ingen ventilation på jobbet = stor längtan av få kasta sig i böljan den blå, ligga och guppa som ett näckrosblad på vattenytan. Kanske får bli ett kvällsdopp idag. Trevlig helg!

torsdag 12 augusti 2010

Väder

I Tema fredag ska vi tolka väder. Jag väljer att visa dimma för det har vi haft några morgnar nu. Så dimmigt att inte morgonplanet till Stockholm kunnat lyfta. Dagarna har varit varma och soliga och vi suckar och pustar på jobbet.....ja, vi längtar ut helt enkelt. Observera - min bild är inte färsk.

Min vinst har kommit

Nu har jag fått min vinst, boken Årstiderna av Mats Andersson. Jag älskar fotoböcker och den här boken är inget undantag. Den passar perfekt i min samling. Tänk att det är så härligt att hålla i och bläddra i en bok full av bilder. Och vilka fantastiska bilder. Jag har långt ifrån tittat färdigt och bilderna, som är väldigt personliga, tål att titta på länge. Jag kommer fortsätta titta och inspireras om och om igen. Jag har också läst Mats blogg under sommaren när han besökt skogen under natt/gryning och där "lärt känna" mängder av djur och varelser.

Hurra, för att jag hade sån tur att jag vann den. Tack Mats!

onsdag 11 augusti 2010

Macro Lovers - fritt val

Så här såg det ut i skogen i söndags - ett riktigt dagginferno.

tisdag 10 augusti 2010

Camillas allé

På väg till Kävlinge passerar vi Camillas hemtrakter med böljande fält och vackra alléer. Undrar just om du känner igen den här vyn, Camilla?

Tisdagstema - rosa



TISDAGSTEMA

måndag 9 augusti 2010

Fint ljus och väldigt mycket dagg på marken. Bild från morgonens tidiga hundpromenad.

söndag 8 augusti 2010

Bildligt talat v 32

Fler bidrag finns hos Mimo
Kul att plocka,
gott att äta men
skittråkigt att rensa
 
 
 
På dagens skogsrunda plockade maken svamp och jag satsade på blåbär. Försökte byta när det var dags för rensning men det köpte han inte.