onsdag 29 december 2010

Porträtt

En nybliven tvååring. Grattis älskade lilla S på födelsedagen.

måndag 27 december 2010

God fortsättning från en rejäl snödriva

Vi har haft fullt hus hela julen så jag har inte suttit vid datorn många sekunder. Så roligt att få hem alla barnen och lilla barnbarnet som har charmat oss allihop under juldagarna. Vi har också träffat släkt så på julafton var vi 17 personer. Snön har fullkomligt vräkt ner och vindarna gjorde att vi nu har drivor upp till fönstren. Det gick bara inte att vara ute. Idag visade termometern - 18 grader och himlen var klar så vi kunde ta en tur med kälken. Önskar er en god fortsättning.

Så här ser det ut hos en av grannarna idag.


tisdag 21 december 2010

Kalmarbornas prövningar

Översvämningar i november övergick i ett evigt snöande med iskalla vindar vecka efter vecka. Snödjupet är ca 50 cm. Så bryter vi av med en stor vattenläcka som gör att vi blir utan vatten helgen före jul. Nu har vi fått klartecken att vi kan använda vattnet utan att koka det, skönt. Sista dagarna har vi toppat vintervädret med riktigt kalla dagar.

Jag tror vi får en vit jul i år. Vad tror ni?

söndag 19 december 2010

Bildligt talat v 50

Fler bidrag finns hos Mimo

lördag 18 december 2010

Utan vatten

Städa? Nej Tvätta? Nej Gå på toa? Nej
Oj, vad sårbara vi blir utan vatten. Tänker på stora delar av världens befolkning som aldrig har tillgång till rent vatten. Jag hann i alla fall bunkra lite. Kommunen har ställt ut tankbilar på 25 platser så det kanske blir att köa.

"I dag blir 25 000 hushåll, restauranger, kaféer och företag i Kalmar utan vatten. Vattenläckan från i går är värre än väntat".  Citat Barometern

fredag 17 december 2010

Pling. pling, pling......

Mycket nostalgi och lite lite enformigt. Vilket barn har inte fascinerats av ett änglaspel? 
Trevlig helg!
Bilduppdraget






måndag 13 december 2010

Kallt, helt enkelt

Jag tror att det blir en vit jul i år. Eller jag hoppas det. Just nu kör vi på minusgrader, snö och nordliga vindar som biter rejält i kinderna. Drivbildningen kallas fåk, s k Ölandsfåk.

lördag 11 december 2010

Tankfull

Veckans tema i inspiration och kreativitet är tankfull. Hos oss finns en som alltid ser tankfull ut. Undrar just vad hon funderar på just här. Är det mat snart? Ska vi ut? Kommer vi att få se en hare, katt eller något annat kul?  Sötaste Bella!

torsdag 9 december 2010

Min kamera har lov

Ja, min kamera har verkligen fått vila den sista tiden. Jag tror det beror på att jag sitter inomhus (läs jobbet) alla dagens ljusa timmar men också brist på energi/inspiration. Vissa morgnar är så fantastiskt vackra men när dagen börjar gry är jag på jobbet sen länge. Idag fick i alla fall lillkameran följa med mig ut på lunchen och då såg jag det här vackra julpyntet.

tisdag 7 december 2010

Väntan

Tisdagstemat är väntan och här står Thaba och väntar på snöplogen. Är inte höga benlyft bra träning förresten? För både hund och matte.

söndag 5 december 2010

Bildligt talat v 48

Fler bidrag finns hos Mimo.

Fototriss -det här är jag

I veckans fototriss är temat DET HÄR ÄR JAG.  Jag sammanfattar det i dessa tre bilder. Den första visar min familj (här mitt älskade lilla barnbarn) som självklart betyder väldigt mycket. Sen har vi två underbara ridgebacktjejer (välkända här på bloggen) som får symbolisera mitt stora hundintresse som funnits så länge jag minns. Den sista, som är en dagsfärsk bild, får representera mitt stora behov av naturen. Ja, det blir bara större och större ju äldre jag blir. Hur ska det sluta? Fler bidrag finns här.

Som ni ser hade vi en härlig vinterdag igår med lite sol och utan isvindar och snöfall.

fredag 3 december 2010

Tema fredag - eget val

I fredagstemat får man välja ett eget tema idag. Här kommer en bild som visar hur det såg ut hos oss häromdagen. Det snöar och snöar och snöar och det är så vackert. Varje morgon skottar och plumsar man sig fram till postlådan, garaget, jobbet......  För att inte tala om hundpromenaderna.

I natt hade det kommit ytterligare 1 dm nysnö och det var riktigt halt under snön. Från parkeringen fram till jobbet, ca 300 m, var det tre stycken som stod på ändan. Så ta det lugnt om ni bor i våra trakter. Om ni har synpunkter på bildkvalitén så kan det bero på att den är tagen med min mobilkamera. Ha en skön helg!

onsdag 1 december 2010

NF macro 12

Idag behövde jag lite färg nu när allt är vitt, vitt, vitt. Den här bilden är från september.