onsdag 25 mars 2009

Pelargoner - ett gammalt intresse

Nu har årets första pelargoner flyttat in hos mig.Det var inte riktigt sant för jag har ca 15 gamla som jag övervintrar varje år. Jag var pelargonfantast för några år sen men intresset har minskat. Har dock kvar ett antal som jag har svårt att bara kasta. Tycker fortfarande om pelargoner så därför blir det också lte nya varje år och idag blev det två Mårbacka tulpanpelargon.

6 kommentarer:

Eva-Lena sa...

Jag har inte haft tumme med mina pelargoner, men för en tid sedan köpte jag en engelsk pelagon som fortfarande lever i allra högsta grad och som är otroligt vacker att titta på :) Oj, vilken lång mening det blev ;). Dina pelargoner ser väldigt fina ut!

Ha en fin kväll/E-L

Mimmi sa...

Du lägger upp så fina bilder på blommor ju :) och den bilden under med vatten ..den var så fin:)
båda ger ju lite vår stämning när man tittar på dom :)

Knicke sa...

Vilka fina ölands-och havsbilder! Jag har varit ganska mycket på ölands öskust och det är inte utan att man längtar dit när man ser dina bilder. Välkomponerat och vackra färger!

Camillas Foto sa...

Härligt med pelargoner, lite gammeldags charm över den blomman tycker jag.
Ha det bra

Lusthuset sa...

Åååå...så vackra bilder. Jag som pelargonfreak blir alltid till mig när jag ser vackra bilder på favoritblomman. Mina övervintrare står fortfarande i garaget i väntan på vårvärmen. Blomman i mitt inlägg vet jag inte vad den heter, men någon föreslog vaxblomma...kan den heta det? Jag nöp en liten kvist ur en bukett där den var blandad med rosor...mycket vackert. den är pytteliten. Ha det bra.

Ninni sa...

Vackra bilder! Och på blommande pelargoner!Den här tiden...fantastiskt.
Jag har en samling i uthuset hemma i Sverige som nog antagligen bara är att kasta när vi kommer hem. Här tagt med mig ett skott hit från Sverige och hittat en köpepelargon. Men de är ovanliga här. Och ärligt talat trivs de inte så bra de jag har. Undrar om det kan bero på jorden...
Hoppas du får en skön helg!
Kram Ninni