tisdag 28 februari 2012

En riktig solskenshistoria

Redan i början av sommaren hörde vi ett konstigt läte från träden under våra hundpromenader. Sen läste vi i lokaltidningen om en papegoja på rymmen. Jag vet att de finns dom som försökt fånga den men inte lyckats, dock ej ägaren som sa i tidningen att den skulle komma tillbaka när det blev kallare, hm hm. Vi har undrat många gånger under höst och vinter hur det gick för den lilla gojan, med tanke på att vi hade 20-22 minusgrader några nätter.

Men idag såg jag plötsligt något färgglatt hos grannen. Tänk att den klarat hela vintern utan att duka under av hunger eller attacker från katter och/eller rovfåglar. Och nu kommer det bästa av allt, se bild 2, den har fått en kompis att hänga med. Så glad jag blir.6 kommentarer:

Skyttlat sa...

Vilket under att den överlevt. Den syns ju bra med sina vackra färger.
Det var verkligen en solskenshistoria! Tänk om människan kunde lära sig lite av djuren och hjälpa varandra.
Ha det gott!

Lasse i Vomma sa...

Verkar ju otroligt att en sådan exotisk skönhet klarar en svensk vinter. Jag tror inte att du luras, men vore det min bild skulle nog ingen tro att den var omanipulerad.
Ja, det är Ludde och jag som samlar lite pinnar nu.
Ha det bra, snar kommer Ölandsvåren.

Nette Cecilia sa...

Tänk vilken historia ,men kompisen var nog lite färglös(fniss) tänk att den klarar sig i det kalla väder som varit ,kul Kram Nette

Torprosen sa...

Vilken härlig historia med ett än så länge gott slut! Ha det gott! Torprosen

Mimmi sa...

Men så varm i hjärtat jag blir när jag läsare och ser dessa bilder :) hoppas verkligen att det fortsätter att gå bra för den.
Kram

Gagga sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.