söndag 18 maj 2008

Nya fynd på loppis

Jaha, så var det dags att göra nya fynd. Nu har jag hittat en bricka till mitt bordsunderrede. Åkte tillbaka till samma loppis och köpte ägarens semestersouvenir. Han köpte brickan på en resa till Marocko 1974. Han nämnde brickan vid vårt förra besök men då var han tveksam till att sälja den. Nu är frågan till alla inredningsbloggare.....ska den målas vit? Ja, inte brickan förstås.

Vi gjorde ytterligare ett fynd och det var en liten koffert i trä. Det sitter en etikett på den som säger att förmodligen tvätt har skickats från Bröderna Johansson i Kalleguta (norra Öland) till Ölands andelstvättstuga i Lindby. Efterkravet? är 2 kronor. Den ska vi ha tidningar i.

Längst ner en bild som visar hur man enkelt förflyttar en fårflock. Öppna bildörren och strö sakta ut lite fårgodis vartefter för då kommer dom så snällt. Inga vallhundar där inte. Vi hamnade bakom och jag kan säga att det tog lite tid att ta sig fram.1 kommentar:

Vitbalansen - Helena sa...

Ja men DU, vad snygg brickan blev på bordsunderredet! :-) Jättekul med brickans historia också. När det gäller färgen på underredet är mitt förslag att först behålla färgen som den är och "bo in sig" lite med den och se hur den funkar. Man kan ju alltid måla senare, om man vill.

Hoppas att du får en bra måndag och att solen skiner i Kalmar också!

Kram från Helena