fredag 15 maj 2009

Avbruten orkidefotografering

Nu blommar verkligen orkidéerna på alvaret. Tyvärr hann jag bara ta några bilder innan jag blev avbruten av en komplett galning. Jag brukar inte skriva så personliga saker här på bloggen men nu måste jag avreagera mig, om ni orkar så läs nedan. På väg från en hundtur på Öland passerade jag alvaret och bestämmer mig för att stanna och ta lite bilder. Jag parkerade i skugga som man alltid gör när man har hund i bilen. Öppnade bakrutorna och ställde in vatten. Efter några minuter står en karl vid bilen som fullständigt vrålade att jag skulle komma tillbaka. Jag blev skraj att något hade hänt hundarna men så var inte fallet. Han tyckte inte bilen var inkörd ordentligt i skuggan och bilrutorna var för lite nerrullade. Ja, han skrek och gapade och när jag bad honom lugna ner sig slog det helt över. Han tog bilnumret, skulle göra en polisanmälan och sen skulle han se till att det blev fängelse för min del. När han började surra om att knacka ut rutorna fast vi stod bredvid bilen blev jag rädd och kastade mig in i bilen och körde iväg.

Jag kan tillägga att hundarna hela tiden satt i bilen och tittade förvånat på alltihopa. Jag har haft hund hela mitt liv och är det något vi är noga med så är det kombinationen hundar i varma bilar. Kanske därför jag reagerar så starkt när jag egentligen bara borde skratta åt alltihopa. Tack, nu har jag avreagerat mig.

11 kommentarer:

Niklas exponeringstränar sa...

Hoppsan...där mötte du någon med dåligt samvete. Inte kul att råka ut för ngn annans dumhet och ilska när man vet att man själv gjort rätt. Bra att åka därifrån.
Ha en bra helg
/Niklas

pudelflicka sa...

Ja om man överreagerar så där så verkar man inte frisk. Jag blir också förvånad och ledsen när jag ser folk ha lämnat sina djur instängt i bilar.
För två år sedan så parkerade jag bilen vid en postlåda för att posta ett brev och hade hundarna i bilen och nycklarna satt kvar inne. När jag stängde dörren hoppade en av hundarna på låsknappen och jag fick nästan sammanbrott. Det var 25 grader i skuggan och bilen stod mitt i solen. Jag fick stoppa en kille som kom körande och han fick köra mig hem och hämta reservnycklarna och köra mig tillbaks. Det tog ca. 10-15 minuter.
När vi kom tillbaks var hundarna påverkade av värmen och mådde dåligt och jag var helt skakis. Tänk vad fort det kan hända saker.
Önskar dig en skön helg.
Kram Hedvig

Mimmi sa...

Det var inte roligt för dig att få möta denna hemska karl.
Visst är det bra om folk reagerar om hundar sitter i bilen . men de skall göra det när det behövas och inte hålla på att gorma när han tydligen inte hade kollat ordentligt.
Men du han att få några fina kort ser jag ..den första blir nog min favorit idag:)
kram

AnnaKK sa...

Men jösses då...! Folk är inte kloka! <:-/

Men ni får väl mötas igen i rätten då! ;-) Du har nog rätt stora chanser att få nåt slags skadestånd av den där typen isåfall! Hm...

Vad är det för orkidéer på dina bilder då? Jättefina! :-)

Vitbalansen - Helena sa...

Vilket generalpucko!

Johodu, om några timmar bär det iväg till Hässleholm :-). Jag rapporterar så klart.

Ha en fin helg, ni också!

Kram från Helena och Juvelen

Anette sa...

Jag säger som jag brukar, när jag hör sånt här: Det finns människor till allt.......
Snacka om att överreagera. Förstår att du blev rädd och åkte iväg i en hast! Du skulle ju tagit ett kort på hur hundarna satt och visat upp, om det nu blir nåt.....
Men det var i alla fall vackra blommor du hann fota! /Kram Anette

Veronica sa...

Ojoj, men harremin, hade han inget bättre för sig. Sådana människor mår ju inte bra, de måste hitta fel på allt och alla. Förstår att du blev rädd det skulle jag nog också blivit och sen rosenrasande.
Håller med Anette du hann fota vackra blommor =)

Anonym sa...

Jag förstår att Du nästan fick hjärtslag!
Själv hade jag blivit vansinnig om någon hade gjort sådär och i ilskan hade jag nog släppt ut hundarna och gubben hade fått skylla sig själv.
Vilka fina orkidébilder Du hann ta i alla fall.
Ha en skön helg!

Ulrica sa...

Galna männsikor finns det tyvärr gott om. Skönt att du kom iväg från honom och det med några vackra bilder i bagaget.... Han står nog där än och gapar:)

annette sa...

Oj, blommar dom redan så pass, hade tänkt åka dit i början av juni och fota lite,tur Du hann och fota lite vackert innan "idioten" kom och förstörde Din dag, Du borde anmäla honom för ofredande istället för att han anmäler Dej!

Ha en skön söndag!

annette

Camillas Foto sa...

Nu tänker jag använda ett skånskt ord: vilket jävla "rövhål" va?
Jag hade också hoppat in i bilen och rivstartat fast egentligen skulle du ha backat över honom.
Ha det bra