onsdag 17 februari 2010

Nej, nej, nej

Det ser inte ut så här hos oss ännu. Men förra året, i början av februari, så blommade vintergäcken i trädgården. Den 18 februari sken solen i Stadsparken. Kommer inte ihåg vad det är för buske som blommar så tidigt (första bilden). Kanske någon vet? Jag kan tillägga att snötäcket i vår trädgård just nu är ca 50 cm.

12 kommentarer:

Ditt och Datt sa...

50cm?!!
Då tror jag att Du är värre än mig.
Men, det skulle visst komma upp till 30 cm här i helgen. Kul!
Tror att busken är en Trollhassel. Har bara sett bild på den, men den liknar en sån iaf.
Kika in här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Trollhasselsl%C3%A4ktet
Ha det så gott!

Photos by Storm sa...

Tack för den informationen. Tror det är en kinesisk trollhassel/Lis

Eva-Lena Sjösteen sa...

Näe, nu blev jag depp, det kommer ta 100 år minst, innan all den här snön är borta... och innan ska vi stå ut med både isgator och geggamoja, suck dubbel suck! Men ljuset börjar i alla fall komma, ljusare på morgonen och så även på kvällen, så skönt!

Youki och Raska fungerar över förväntan ihop, med tanke på att de i priciip är jämngamla. Raska är ca ett halvår äldre. Raska är en otroligt snäll tik, som inte vill ha någon konflikt, hon går i ihop med allt och alla. Youki är även hon stabil, men kan bli lite dominant i vissa situationer, tex vid fri lek utomhus, men då har vi löst det med att vi stoppar något i hennes mun som hon får bära och sim sa la bim så har hon fått en uppgift och allt går jättebra :) Inne ligger dom på och bredvid varandra, fantastiskt att se :)

Ha en fin onsdag, här är det som vanligt molnen som dominerar/Kram

pudelflicka sa...

Ja det var hopp om liv förra vintern men nu snöar det igen här hos oss. Jag tycker det börjar bli jobbigt med snön och undrar hur det blir när den börjar smälta!!!!
Kram Hedvig

Maria i Sennan sa...

Jo jag tror vi alla lider lite av vinterdeppighet..man längtar ju så mycket efter barmark..det kommer ju att ta evigheter innan all snö e borta..Vill ha VÅR...Maria

aleeekz - tävling pågår sa...

Hallå hallå :)
haft en bra dag :)?
tänkte berätta att jag har två tävlingar om två smycken på min blogg länkar : http://voffsen.blogg.se/2010/february/-tavling-fran-lovebeproud.html
http://voffsen.blogg.se/2010/february/-tavling-fran-sessans-design.html
om du inte vill vara med så ber jag om ursäkt för denna kommentar .

ha det bra <3

annette sa...

Visst är det massor av snö, och mer har det kommit idag, men ändå så känns det som om våren är på gång, det är inte svart när jag kommer hem på kvällen.
I helgen som var så var det ett helt annat ljus på dagarna även om det var mulet till stor del.
Lycka till med renoveringen, nu skall jag stryka mina gardiner jag sydde igår.

Ha en bra kväll!


annette

rajson sa...

Det kanske bli "Norrländsk vår" även hos oss, dvs en förmiddag och sen är det sommar!

Liane sa...

Ja i år har vi fått en ordentlig vinter, det lär ta en himla lång tid för det att smälta bort, går det fort så blir det nog översvämmning med all denna snö.

ormbunke sa...

Ja man kan undra vad de har för sig alla lökarna under snön som är vana att börja titta upp nu.Sover sött kanske.Ha de gott. Anita.

Karins fotoblogg sa...

Ja, vilken skillnad det är! Och mer snö ska det visst bli! Fast jag kan ju ändå inte låta bli att tycka att det känns lite skönt med en "riktig" vinter så i klimatförändringarnas tid. Det här känns ju faktiskt normalt. Med snö på vintern alltså :) Men för det så kan man ju längta till våren! Och det gör jag.....

Du har en ny härlig, vårlig header ser jag! Snyggt! Fotad med nya objektivet månne?!

Kram

Pumita sa...

Det var inte sant. Tänkte väl det. Fast imorse såg jag på tv hur blåsipporna blommade 17. februari, tror året var 2007.