torsdag 29 april 2010

En fråga om objektiv

Nu undrar jag vilka objektiv som ni använder mest, alltså era favoriter. Jag funderar på ett nytt teleobjektiv. Använder ni det mycket? Sen jag köpte mitt macro så har jag använt det i stort sett hela tiden. Det är 100 mm och det innebär ju att jag får förflytta mig i stället för att zooma. Nu satsade jag ju på ett bra macro, i sk L-klass, och jag tänker inte köpa ett tele i den prisklassen. Ja, ni ser mina funderingar och att jag behöver lite tips.

8 kommentarer:

mimmi sa...

Jag använder mitt 70/300mm objektiv mest .. där kan jag får bra närbilder och även andra fina bilder .. om jag vill ha bilder med lång avstånd .. då plockar jag bara upp min lilla kamera som jag har i fickan :)
Jag har bytt blogg .. den andra småstrulade hela tiden så igår gjorde jag en helt ny där jag har allt på samma .. mina teman och vanlig .. precis som du har det här :)

pudelflicka sa...

jag använder mycket min macro 100 mm men önskar mig också ett nytt som passar till macro och porträtt som den jag har.
Kram Hedvig

Camillas Foto sa...

Härliga vitsippebilder!!!
Jag äger inget teleobjektiv, den enda gången jag kan sakna ett är när jag vill fotografera djur i naturen (rådjur mm)

Ha en skön valborgshelg
Kram

Karin A sa...

Jag har inte heller något teleobjektiv men det finns på önskelistan liksom ett bra normalzoom (vilket jag verkligen saknar!) och vidvinkel. Mest använder jag mitt 50 mm objektiv - det är fantastiskt!

Ha en fin kväll och valborg!
Kram Karin

Della sa...

Det jag använder mest är ett 18-200 mm-objektiv. Då klarar jag mig i en massa lägen.

Niklas exponeringstränar sa...

Sitter här och är liiite besviken på mitt blocketfynd, som jag köpte osett. (man får skylla sig själv) Ett fast 400 mm, Tokina. Dels glappar infästningen, men det kan jag leva med...men det var väldigt mycket kromatisk aberration (heter det väl) alltså färgförskjutning. Det bli lila konturer på kontrastrika områden.
Och det är visst vanligt vid stora brännvidder. Än en gång får man konstatera; You´ll get what you pay for.
Annars rekommenderade tidningen Foto häromsistens Tamrons billigaste 70-300. KOstar bara 1600 kr. Man blir misstänksam.
Men frågan var ju: vilket man använder mest. Det beror ju på vad man ska fota. Mest allround är nog fast 35 mm. Eller 50 mm för porträtt. Vill man fota fåglar så är 55-200 för klent. Så om du går i teletankar, satsa åtminstone på ett som går till 300 mm.
Tycker
/Niklas

@nemonen sa...

Jag har inget teleobjektiv, och det macro jag använder är en tillsats. Jag känner dock att jag måste köpa ett fast macroobjektiv till kameran då jag mest fotar macro för det är det jag gillar mest.

Eva-Lena sa...

Jag har ett Nikon 70-300 mm som jag använder när jag fotar rörelsebilder på hundar, på tävlingar, natur & djurliv mm,Kråksången i det hela är att det är ganska tungt, stativ om det går :) Det jag fotar mest med nu för tiden, är ett Tamron 90 2,8 som jag är grymt nöjd med!

Lycka Till!
Kram