måndag 24 maj 2010

Färgstarkt på Alvaret

Nu blommar orkidéerna för fullt på Alvaret.

Detta är mandelblom men jag har alltid kallat den "gröt och mjölk". Är det någon som känner igen det namnet? Kan vara östgötska?

Hundarna svettades i värmen men nu har vädret tyvärr återgått till regn och kallare temperaturer. Finaste Bella som är så vackert grå.

Halvdålig lite överexponerad bild som ändå visar hur orkidéerna trängs mellan enbuskarna.

5 kommentarer:

Lasseivåmma sa...

Kul att se de Öländska orkideerna och kunna jämföra med våra östgötska. Gillar dina bilder, och ja, jag känner igen blomman "gröt och mjölk" som min mor kallade mandelblom.
Den bästa bilden blir ändå den vackra Bella med den intresserade minen.

Camillas Foto sa...

Där skulle jag vilja vara!

Vilken bild av svanarna här nedanför, så snygg!

Ha det bra
Kram

annette sa...

Det är ju där jag borde vara nu och njuta av alla vackra blommor, tack för att Du bjuder på dessa bilder, känns som jag ändå på ngt sätt varit där nu, genom att se på Dina fina bilder.
Gröt och mjölk känner jag igen som namn på denna blomma, men vet inte om jag fått namnet från Stockholmstrakten eller Östergötland.
Ha det bra!

annette

Klimakteriehäxan sa...

Sååå fint! Jag har aldrig varit där så här tidigt på året!

Anneli - A'la Foto sa...

Visst har vi Orkidéängar här i Östergötland också? Stämmer det eller är jag helt ute och cyklar? Och var befinner du dig? Är du östgöte? Nyfiken blir jag för vi funderar på att ordna en liten fototräff här omkring och kanske kan vi då träffas...vore kul!

Kram!