söndag 30 maj 2010

Bildligt talat v 22



Fler bidrag finns hos Mimo

Gökotta med orkideorgie

 Igår morse var vi på gökotta. Vi var ett stor gäng som firade ett födelsedagsbarn (läs vuxen) genom att duka upp frukost ute i det gröna. Målet var Jordtorpsåsen som ligger mitt på Öland. Det är en rullstensås och där blommar alla sorters blommor inklusive flera olika sorter av orkidéer. Jag kan tillägga att vi hörde göken flera gånger men jag fick minsann ingen på bild.






































Men, helt plötsligt stod de här och tittade på oss. Så söta tänkte vi men.....
...sen kom hela gänget springande och då var det inte så kul. Jag vet att man ska stå still men hur lätt är det?







Fototriss - prickigt

Veckans tema i fototriss är prickigt. Här kommer några naturliga prickar som jag fångade på en tidig hundpromenad. Ja, det funkar att gå med två hundar i koppel och en kamera runt halsen men det är inget jag rekommenderar. Fler bidrag finns här.
 Helena som håller i fototrissen berättar att detta är den 96:e omgången av fototriss, helt otroligt. För mig är det 76:e veckan och jag var med första gången i augusti 2008, det är också helt otroligt och väldigt kul. Så jag kan definitivt kalla mig för en gammal trissräv.

lördag 29 maj 2010

Inspiration och kreativitet - uppdrag 17

Veckans bilduppdrag är valfritt. Jag fortsätter med en bild från hamnen som jag besökte en kväll i veckan. Jag visade en bild från hamnen i senaste temat Fredagsfärger. Jag har också visat en liknande bild som den här tidigare men då fanns där inga timmerstockar. Jag är så fascinerad över all aktivitet på Tjärhovet som vårt hamnområde heter. Det lastas och lossas alla veckans dagar. Fler bidrag finns här.

fredag 28 maj 2010

Måtte jag vakna i tid i morgon bitti

I morgon blir det uppstigning tidigt för vi ska till Öland på gökotta. Matsäcken är förberedd och kameran är packad. I och för sig hör vi göken från vår trädgård varje morgon och kväll men i morgon ska jag försöka få en på bild.

Bilden nedan är preparerad i Lightroom. Riktigt bra program tycker jag.

Fredagsfärger - benvit och blå

Fredagsfärgerna är benvit och blå. Benvit är lite knepigt men jag gör ett försök. Ser ni något benvitt? Trevlig helg!

Annorlunda

I tema fredag ska vi visa något annorlunda. Visst är det ganska annorlunda att se dessa två aktiva och livliga damer nerbäddade i sängen? Varmt och mjukt ska det vara, helst under täcket. Fler bidrag finns här.

torsdag 27 maj 2010

Finaste

Min lilla skatt har blivit en dagistjej.

Macro Lovers - fritt val

Nu har jag verkligen försökt se lilla snigeln i vitögat, men det var svårt. Den andra bilden visar hur han balanserar på min lilla vattensprutande groda. 
 Fler bidrag i Macro Lovers finns här

onsdag 26 maj 2010

Stor häck?

Vad tycks om denna enorma häggmispelhäck? Den ramar in en fotbollsplan som ligger precis utanför vår tomt. På den planen har våra tre söner tillbringat hundratals, nej tusentals timmar under sin uppväxt.

Ordlös onsdag - rött

Rött men inte särskilt sött.

tisdag 25 maj 2010

Tisdagstema - gul

Veckans tisdagstema är gul. Vad tror ni om denna lilla etta med sjöutsikt? Garage, brygga, pir och en flaggstång med en halv flagga ingår.  Fler bidrag finns här.

Nej det är ingen bostad, det är gästhamnen i Mörbylånga.

måndag 24 maj 2010

Färgstarkt på Alvaret

Nu blommar orkidéerna för fullt på Alvaret.

Detta är mandelblom men jag har alltid kallat den "gröt och mjölk". Är det någon som känner igen det namnet? Kan vara östgötska?

Hundarna svettades i värmen men nu har vädret tyvärr återgått till regn och kallare temperaturer. Finaste Bella som är så vackert grå.













Halvdålig lite överexponerad bild som ändå visar hur orkidéerna trängs mellan enbuskarna.

söndag 23 maj 2010

Svansjön - en balett

Bildligt talat v 21

Fler bidrag finns hos Mimo

Äntligen

Äntligen kom värmen till oss också. Ingen tid och lust att vara inne och pyssla med foton här inte. Dessa bilder tog jag igår morse när daggdropparna hängde i grässtråna. Hoppas det syns hur varmt och skönt vi har det. Just nu driver dock mörka moln in norrifrån så jag antar att blir åska och regn, suck.

Idag har vi varit en kort sväng till Öland och nu lyser Alvaret lila av alla orkidéer. Men det får jag återkomma till en annan gång.

fredag 21 maj 2010

Tema fredag - på väg

I Tema Fredag ska vi tolka "på väg". Frågan är vart vi är på väg? Som synes ger skylten ingen ledtråd. Trevlig helg!

onsdag 19 maj 2010

Macro Lovers - fritt val

Fler bidrag i Macro Lovers finns här

Dokumentärfotografi

Igår kväll var jag på en föreläsning om dokumentärfotografi. Det var fotografen och författaren Göran Segerholm som pratade om "Att se nutiden med framtidens ögon, en kur mot hemmablindhet". Det var verkligen bra och jag fick många tankeställare. Det genuina dokumentära fotograferandet, av människor och miljöer, blir alltmer ovanligt. Bilder idag handlar mycket om form och konst. Snabba upplevelser som snabbt glöms bort.

Jag håller med för jag har en fotobok från 1945 med så fina bilder från olika delar av Sverige. Jag kan sitta och titta på vissa bilder hur länge som helst. De berättar verkligen en historia och många frågor dyker upp i huvudet. Jag önskar verkligen att jag hade en bra dokumentär bild att visa men det får bli en bild från jättemagnolian som växer inne i stan. Den kan ju bli dokumentär i framtiden, vem vet. Fler ville fota den idag.

Gult är fult?

ORDLÖS ONSDAG

måndag 17 maj 2010

Lilla fröken Storm

Min älskling har blivit stora tjejen. Vi har haft glädjen att få ta hand om henne i helgen.

Helgens solsken

 Ja, det är sant. Det här var det enda solsken vi såg under helgens Skånetur, en väldigt kort stund på fredagskvällen. Annars regnade det konstant och så ca 8 plusgrader på det. Tur att vi träffade vårt lilla solsken S, hon värmer verkligen mitt hjärta. En glad liten tjej som springer omkring och pladdrar, min älskling helt enkelt.

Åh, vad jag längtar efter värme nu.

söndag 16 maj 2010

Bildligt talat v 20


Fler bidrag finns hos Mimo

fredag 14 maj 2010

Den här helgen.....

....ska vi tillbringa tillsammans med barn och lilla barnbarnet i Skåne. Jag längtar. Till och med Stockholmsonen har vi lyckats hitta en flygbiljett till. Önskar er alla en trevlig helg.

Tema fredag - underifrån

I tema fredag är ska vi tolka "underifrån". Jag parkerade mig under detta vackra japanska körsbärsträd. Färg eller svartvitt, jag har svårt att välja vilken jag tycker bäst om. Vad tycker ni? Fler bidrag finns här.

 

torsdag 13 maj 2010

St Paula

St Paula har aldrig varit min favoritblomma men den här lilla rackaren som står i mitt fönster nu är ett undantag.

onsdag 12 maj 2010

Macro Lovers - fritt val

Vinbärsbusken har fått besök av mer än ett djur. Kan ni se hur många? Fler Macro Lovers-bilder kan ni se här.

tisdag 11 maj 2010

Jag förstår om ni tröttnar

 Vi har haft fantastiskt fint väder idag så efter jobbet tog jag med mig maken och hundarna till vitsippsskogen. Tänk om det är sista gången det här året som jag vandrar i "mitt vitsippeparadis", tänkte jag. Är det inte ovanligt mycket vitsippor i år förresten? Jag kan meddela att medan maken gick en runda med hundarna så for jag runt med kameran. Han börjar bli less på den här hundrundan nu..... men inte jag.