söndag 9 augusti 2009

Är det någon som vet?

Vi har en liten mini-igelkott ev en liten unge som bor i vår trädgård. Det hör det till saken att alla djur brukar undvika vår trädgård pga systrarna hund. Den lilla igelkotten ligger varje förmiddag och sover så gott på sidan mitt på gräset. Hundarna går runt och de bryr sig inte ett dugg och inte igelkotten heller. Som en sann djurvän undrar jag om detta är normalt? Eller är den sjuk?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vi har gästats av två-tre olika igelkottar under sommarens gång - och alla ignorerar hunden med stor framgång. Jag har till och med varit med om en som låg och sussade och snarkade precis så där med hunden typ cm bort utan att det bekom. Jag undrar om det kanske bara är så att de tror sig om att vara trygga med alla sina taggar?

annette sa...

Svårt att veta, kan det vara så att den blivit ensam pga föräldrar som kanske blivit överkörda? Vet inte om /när dom lämnar sina föräldrar, lite konstigt är det med en ensam unge, brukar inte vara så!

annette

Camillas Foto sa...

Vet inte så mycket om igelkottar, vår hund brukade attackera de som bodde i vår trädgård tidigare.
Härligt att du fick en fin semester, fina bilder du visar, ska bli spännande att se fler för jag har aldrig varit i Norge.
Ha det bra
Kram

Ulrica sa...

Ingen aning men sussa gott verkar den göra.

Gärdsmygen sa...

Det verkar ju inte så sunt att den ligger ute och sover ensam på förmiddgarna. De är ju vanligtvis skygga dagtid och ungarna brukar ju inte leva ensamma. Jag hade nog frågat närmaste djursjukhus eller veterinär om lite råd. Ser du vart han tar vägen när han sovit klart?