lördag 18 april 2009

Ellen Keys strand

Om ni någon gång passerar Hästholmen och Omberg så kan jag verkligen rekommendera ett besök där. Solnedgångarna över Vättern från Hästholmens hamn är så vackra, se mer bilder under etikett Hästholmen.

Mina bilder är tagna ganska tidigt på annandag påsk och morgondimman låg kvar över vattnet. Bilderna är tagna från hamnen mot Omberg och Ellen Keys Strand. Dit flyttade Ellen Key när hon var 60 år och hon bestämde att efter sin död skulle hennes hem bli "ett sommarhem för arbetande kvinnor som ej har medel att bekosta vila och rekreation" och så har det blivit.

7 kommentarer:

Maria i Sennan sa...

Jag kan förstå att man mår bra här
Ha en god helg...Maria...

Ninni sa...

Vilka vackra bilder! Stillsamma...de ger lugn och ro. Men jag kikade också på dina andra bilder från Hästholmen och de var lite livfullare;) Men en vacker plats ser det ut att vara. Till Strand har jag varit en gråregning sommardag. Men det är ett vackert ställe även i det vädret. Det var en vacker bostad hon lät bygga, Ellen Key.
Ha en trevlig helg!

Mimmi sa...

Underbara bilder som inger lugn i kroppen när man tittar på dom:)
Vilken kvinna underbart att hon gjorde så:)
Det ser ut att vara ett underbart ställe att få slappna av på en stund
kram

Veronica sa...

Kan bara hålla med de andra! Underbara bilder som andas lugn & ro...

Kram & trevlig helg!

Niklas exponeringstränar sa...

Jo vid Omberg har man ju varit (har bott i Linköping i ett antal år). Dock aldrig vid Ellen K:s strand. Fin stämning i bilderna. Gillar särskilt den första och sista bilden. Synd att du inte fick med hela fören på den fösta bilden, då hade den varit perfekt.
Ha en trevlig helg
/Niklas

Eva-Lena sa...

Ännu ett resmål har skrivits på min reseönskelista, med kameran :)Härliga bilder som andas harmoni & feel good känsla :)

Ha en fin söndag/E-L

Karin sa...

Jag bara njuter av bilderna. Så lugnt och fint. / Karin