söndag 19 april 2009

Vi välkomnar gullviva, gulsippa och ?

Dagens tur gick till ett vårlikt Öland och det har hänt en hel del sen vi var här sist för ca 2 veckor sen. Vi gick en lång runda med hundarna på Alvaret men också en liten sväng i lövskog för att spana blommor. Och nu blommar gullvivor och gulsippor. Men hjälp mig, se bild 3 och 4. Jag trodde att det var orkidén Adam och Eva eftersom den fanns i vitt och i olika lila toner men bladen stämde inte, se sista bilden. Väl hemma så kollade jag i floran och det är inte en orkide. Men vad är det? Kan någon hjälpa mig? Vill ni se fler vårtecken hos andra bloggare så finns det här.

9 kommentarer:

Mimmi sa...

Vackra bilder på vackra blommor . men tyvärr jag kan inte heller namnet på dom .. har kollat runt lite jag med men har inte sett några som jag tycker ser ut som dom .
ni ser i alla fall ut till att ha haft en fin promenad:)
kram

Ulla sa...

Tyvärr går även jag bet på vad för sorts blommor du fotat, men fina är det iaf. Jag har bara varit på Öland en gång, men nu när jag läser om det så kanske det får bli en tur dit i sommar.

Ninni sa...

Vilka fina bilder! Tyvärr kan inte heller jag hjälpa dig med den tredje bilden...men visst ser det ut som någon slags orkide. Spännande! Hoppas som ser det här någon vet namnet.
Kram Ninni

Camillas Foto sa...

Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med vilka blommor det är men bilderna är härliga! Hoppas att din helg har varit bra
Kram

Amanda sa...

Vackra blommor du har fotat och de har en skärpa, men det hjälper inte. Jag vet inte heller vad blommorna heter. De är inte okända för jag har sett dem förr.
... ört. Nej jag går också bet. /Amanda

Fotsteg i Rabatten sa...

den under gulsippar verkar vara en Stor riddarsporre, enl min bok.
Den nedersta vet jag inte :(
Vackra är de i alla fall.

Ellas Inspiration sa...

Vilka härliga vårbilder!! Kul att du antog utmaningen!

Idag är det tävlingsdags hos mig. Välkommen!!

Kram Karin

Karin sa...

Vilket fint ljus du fångat blomstren i. Är urusel på blomnamn, så jag kan tyvärr inte heller vara till någon hjälp. / Karin

Karins fotoblogg sa...

Så vackert! Den sista bilden är underbar! Men jag kan tyvärr inte hjälpa dig med namnet..
Måste erkänna att jag är lite avis på dig som bara kan "kvista" över till Öland :) Det är så vackert där!
Dina bilder fr Uppsala i tidigt morgonljus var jättefina! Kul att se sin hemstad i ett sånt ljus. Jag blev lite inspirerad till att fota tidig morgon i stan men frågan är om det blir av, småbarnsförälder som man är ;)Så då var det tur att jag fick njuta av dina bilder!

Kram